Felvételi nélkül kezdhetik meg tanulmányaikat a Bálint György Újságíró Akadémián mindazok, akik részt vesznek azon a vasárnap kezdődött képzésen, melynek immár második alkalommal ad otthont a bányászváros.

Tíz megyéből érkeztek hallgatók a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Helyi Lapok Szakosztályának egyhetes kurzusára. Települési újságok, városi, községi és intézményi honlapok szerkesztői, munkatársai, PR menedzserei, akiket Rajnai Gábor polgármester köszöntött a nyitónapon a Beatrix vendégházban. A városvezető Oroszlányt bemutató prezentációjában szólt a rendszerváltást követő ipari szerkezetátalakításról, a bányászat jelenlegi problémáiról, illetve az elmúlt évek fejlesztéseiről, beruházásairól.

Gönczi Mária projektvezető a kurzust ismertetve kiemelte: a hallgatók műfajismeretet, sajtóetikát, sajtójogot, általános és közéleti protokollt tanulnak, s többek között olyan neves előadóktól leshetik el a műhelytitkokat, mint Kleer László főszerkesztő-fotóriporter, Görög Ibolya Európa hírű protokoll szakértő, vagy Porcsin Zsolt újságíró-médiatanácsadó. A "diákok" megismerkednek a helyi sajtó feladatával, a település elért eredményeinek, meglévő problémáinak kommunikálásával, az önkormányzati, intézményi honlapok kezelésével.

A Média Provincia Kulturális Egyesület és az oroszlányi önkormányzat támogatásával, valamint a Bálint György Újságíró Akadémia szakmai segítségével megrendezésre kerülő képzés zárónapján Oroszlányba látogat MÚOSZ elnöke, dr. Eötvös Pál is.

Forrás: oroszlany.hu

Fotó: Ivák István

 

 

Szerző: mediafalu  2010.06.27. 18:18 Szólj hozzá!

Címkék: sajtó képzés oroszlány múosz médiafalu média provincia

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafalu.blog.hu/api/trackback/id/tr752118303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása