A gasztronómiai örömök mindig hozzájárulnak ahhoz, hogy az ember kellemesen érezze magát. A tételt az oroszlányi médiaképzésén is igazolták a hallgatók. Az egyhetes tréning minden étkezését a helyi Borostyán Vendéglő biztosította – tapasztalataink szerint magas színvonalon.
A fentieknek talán csak egyes hölgyek nem örültek felhőtlenül, nehéz volt ugyanis ellenállni a finom falatoknak, a hatalmas adagok pedig nem használtak a nyári strandszezonban elvárt csinos vonalaknak. Papp Péter, a Borostyán Vendéglő tulajdonosa szerint a siker titka az, hogy teljes mértékben meg kell felelni a vendég elvárásainak: „Ha beleadja az ember a szívét-lelkét, ha már huszonnégy éve csinálja, és hosszútávon gondolkodik, akkor ezt máshogy nem is lehet.” Ha a betérők finomat szeretnének enni, inni, akkor mindent meg kell tenni ezért – az alkalmazottak pedig támogatják ebben a szándékában az étterem vezetőjét. Kipróbált, tapasztalt szakácsok, felszolgálók garantálják a kifogástalan ellátást. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a Borostyánban igyekeznek összekapcsolni a kultúrát, a közéletet és a vendéglátást. Hetente három estén élőzene mellett vacsorázhatnak a betérők, gyakran vannak irodalmi műsorok. Az étterem városi politikai hadszíntér is. A tulajdonos és néhány törzsvendége önkormányzati képviselő, néha komoly kérdések dőlnek el a fehér asztal mellett.
– Nekem elsősorban az a bók, ha a háziasszonyok elégedettek az étterem főztjével. – mondta Papp Péter, mi pedig annyira elégedettek voltunk, hogy az egyik süti receptjét el is kértük. Sajnos azonban ezt nem oszthatjuk meg önökkel, mert titoktartási kötelezettség mellett kaptuk meg.
Dajka Andrea
Fotók: Winkler András
(A cikk a települési újságok szerkesztőinek egyhetes oroszlányi képzésén készült.)